Vrouwen zwemles

De cursussen “leren zwemmen voor vrouwen ” is alleen voor vrouwen en worden gegeven door vrouwelijke instructie.

 De cursus is voor volwassen dames die willen leren zwemmen, of het zwemmen verleerd zijn.

De zwemlessen worden op de aangeboden in blokken van het aantal lessenaar 6 weken, de kosten voor 6 lessen bedragen 156 euro. Naarmate u beter leert zwemmen schrijft u een les goed op naar het volgende niveau en een andere lestijd.

Onder begeleiding van vrouwelijke geduldige instructrices leert u in heerlijk warm water de beginselen van het zwemmen. Daarbij laten wij u eerst vertrouwd raken met het water en zult u merken dat uw lichaam prima in het water kan drijven. Daarna wordt onder andere gewerkt aan een schoolslag, enkelvoudige rugslag of rugcrawl.

Als u de beginners groep bent doorlopen, verschuift uw lestijd naar een andere gevorderden lesgroep. Deze zijn op dezelfde dag op een later tijdstip.

Zwemmen in een bourkini mag.

Wilt u al jaren leren zwemmen, dan is nu de tijd gekomen om niet te denken, maar te doen!

We hebben helaas wel een wachtlijst voor deze lessen.

Het water is 34° en heeft een beweegbare bodem, u kunt staan in dit zwembad. Wij geven les aan maximaal 10 deelnemers per zwembad.

Inschrijven kan dmv invullen van het deze link

De kosten voor inschrijven bedragen 10 euro.

Tijdens de cursus leren zwemmen voor volwassen vrouwen, leert u: les

 1. Drijven
 2. Onderwater gaan
 3. De basis beginselen van de zwemslagen, of het perfectioneren van de zwemslagen.
 4. Veilig in het water zijn
 5. U kunt, als u de juiste vaardigheden beheerst ook afzwemmen voor zwemdiploma-A of -B.

Kosten en tijden vrouwen zwemles

LOCATIEDAG/ TIJDSOORT LESTOTALE KOSTEN
prijzen per 1 -1- 2024
UMCU-ziekenhuis
maandag 19.00- 19.45 uur
cursus 6 x
vrouwen zwemles
beginners
€ 156
eenmalig 5 euro inschrijf kosten
UMCU-ziekenhuismaandag 19.45 - 20.30 uur
cursus 6 x
vrouwen zwemles
half gevorderd
€ 156
eenmalig 5 euro inschrijf kosten
UMCU-ziekenhuismaandag 20.30 - 21.15 uur
cursus 6 x
vrouwen zwemles
gevorderd
€ 156
eenmalig 5 euro inschrijf kosten
UMCU-ziekenhuisdinsdag 20.00-20.45 uur cursus 6 x
vrouwen zwemles
beginners
€ 156
eenmalig 5 euro inschrijf kosten
UMCU-ziekenhuisdinsdag 20.45 -21.30 uurcursus 6 x
vrouwen zwemles
half gevorderd
€ 156
eenmalig 5 euro inschrijf kosten
UMCU-ziekenhuisdinsdag 21.30-22.15 uurgevorderd€ 50 per les 1 op 1
Diploma kosten€ 12,50

Betalen voor deze cursus gaat voorafgaande aan elk blok.

Wij geven geen geld terug bij afwezigheid

Een gemiste les kan ingehaald worden in overleg met de instructrice.

Er kan dan een dubbele les worden afgenomen, binnen uw eigen lesblok van 6 lessen. 

Per blok mag er maximaal 1 les worden ingehaald.

Graag afmelden via de email.

Na elk lesblok “vervallen” de verzuimde lessen.

Vakanties, feestjes etc zijn voor uw eigen rekening.

U dient twee weken voor aanvang van de cursus het lesgeld te hebben betaald. (helaas hebben we de ervaring dat vrouwen regelmatig op het laatste moment afzeggen. Wat voor ons inhoudt dat de les plek niet meer door een ander kan worden ingenomen, als u echt graag bij ons op zwemles wilt, dient u daarom van tevoren te betalen zodat we iedereen die echt wil, daadwerkelijk les kunnen geven.

Tijdens de Ramadan gaan de zwemlessen gewoon door.

Graag afmelden via de email.

zwemschool-utrecht route zwemlocatie UMCU

Wilt u al jaren leren zwemmen, dan is nu de tijd gekomen om niet te denken, maar te doen!

Afzwemmen

We geven lessen in een cyclus van 6 lessen. Als mensen door willen gaan voor het zwemdiploma kunt u indien nodig, nog een cursus volgen van 6 lessen. Tot aan het niveau van afzwemmen.
De mensen in de groep krijgen op hun eigen niveau les.
U mag afzwemmen als de eisen voor het  A-diploma behaald goed worden uitgevoerd.  Aan het afzwemmen voor een los diploma zijn wel kosten verbonden.
 • Uitvoeringseisen ZWEMDIPLOMA – survival A 
 • Gekleed in zwemkleding, T-shirt, lange broek en schoenen 
 • Te water met een sprong naar keuze, waarbij de zwemmer geheel onder water gaat. Vervolgens watertrappend een draai van 360 graden maken, waarbij de zwemmer om zich heen kijkt. Daarna onder water zwemmen: onder een zwembadlijn of zwemnoodle door, zonder dat de zwemmer deze aanraakt.
 • Aansluitend wordt een erkende borstslag (voorkeur: schoolslag) over een afstand van 25 meter gezwommen, gevolgd door een erkende rugslag (voorkeur: enkelvoudige rugslag) over eveneens een afstand van 25 meter.
 • Daarna klimt de zwemmer zelfstandig het water uit, zonder gebruik te maken van een trap. Indien er een hoge kant is, mag er eerst op een drijvende mat geklommen worden.
 • Gekleed in zwemkleding 
 • Te water met een kopsprong, waarbij de zwemmer geheel onder water dient te gaan. Vervolgens oriënteert de zwemmer zich onder water door iets te pakken, aan te raken of ergens doorheen te zwemmen. Dit voorwerp dient zich op 3 meter afstand van de kant te bevinden, op een minimale diepte van 1 meter. Aansluitend wordt een erkende borstslag over een afstand van 50 meter gezwommen. De zwemmer klimt over een mat en zwemt verder met een erkende rugslag over een afstand van 50 meter. De zwemmer klimt zelfstandig het water uit, zonder gebruik te maken van een trap.
 • Te water met een startsprong, waarna de zwemmer 3 seconden in gestrekte houding blijft drijven. Aansluitend wordt een erkende borstslag – die anders is dan de eerdere (voorkeur: borstcrawl) – over een afstand van 8 meter gezwommen.
 • Vanuit het water rugwaarts, met een tweebenige afzet tegen de kant, wordt een erkende rugslag – die anders is dan de eerdere (voorkeur: rugcrawl) – over een afstand van 6 meter gezwommen.
 • Op minimaal 3 meter vanaf de kant ligt een boot/mat in het water. De zwemmer gaat met een hurk- of schredesprong te water, klimt op de boot/mat en gaat rugwaarts aan de andere zijde er weer af. Vervolgens zwemt de zwemmer naar de kant, waar door een in het water liggende hoepel of band geklommen dient te worden. Hierna mag de zwemmer op de kant klimmen.
 • Te water met een rechtstandige sprong, waarna de zwemmer gaat watertrappen: gelijk- zijdig gedurende 1 minuut. Tussendoor (bij ongeveer 30 seconden) moet de zwemmer rechtstandig onderwater gaan, waarbij wordt uitgeblazen. Daarna gaat de zwemmer door met watertrappen.

 • Uitvoeringseisen ZWEMDIPLOMA – survival B 
 • Gekleed in zwemkleding, shirt met lange mouwen, lange broek en schoenen 
 • Te water met een halve draai om de lengteas, waarna de zwemmer 15 seconden recht- op gaat watertrappen.
 • Aansluitend wordt een erkende borstslag (voorkeur: schoolslag) over een afstand van 50 meter gezwommen. Ga onder een mat door en zwem aansluitend met een erkende rugslag (voorkeur: enkelvoudige rugslag) over eveneens een afstand van 50 meter.
 • Daarna klimt de zwemmer zelfstandig het water uit, zonder gebruik te maken van een trap.
 • Gekleed in zwemkleding 
 • Te water met een kopsprong, waarbij de zwemmer geheel onder water dient te gaan. Vervolgens oriënteert de zwemmer zich onder water door iets te pakken, aan te raken of ergens doorheen te zwemmen. Dit voorwerp dient zich op 6 meter van de kant te bevinden, op een minimale diepte van 1,25 meter. Aansluitend wordt een erkende borstslag (voorkeur: schoolslag) over een afstand van 100 meter gezwommen. De zwemmer zwemt door een hoepel op minimaal 1 meter diepte, klimt direct over een mat en laat zich er rugwaarts vanaf vallen.
 • De zwemmer zwemt verder met een erkende rugslag (voorkeur: enkelvoudige rugslag) over een afstand van 75 meter. De zwemmer klimt zelfstandig het water uit, zonder gebruik te maken van een trap.
 • Te water met een startsprong, waarna de zwemmer 3 seconden in horizontale ligging uitdrijft. Aansluitend wordt een erkende borstslag – die anders is dan de eerdere (voor- keur: borstcrawl) – over een afstand van 10 meter gezwommen.
 • Te water met een schredesprong of hurksprong. De zwemmer zwemt terug naar de kant en zet zich ruggelings vanuit het water tweebenig af tegen de kant. De zwemmer drijft vervolgens met een gestrekt lichaam 3 seconden uit en zwemt daarna een erken- de rugslag – die anders is dan de eerdere (voorkeur: rugcrawl) – over een afstand van 10 meter.
 • Op minimaal 3 meter vanaf de kant ligt een boot/mat in het water met daarop enkele zwemmers. Eén zwemmer valt zijwaarts of achterover in het water en vervult de rol van ‘drenkeling’. De andere zwemmers op de boot vervullen de rol van ‘redders’, waarschuwen elkaar en roepen een op de kant staande volwassene aan. De ‘redders’ werpen/ reiken vervolgens een zwemnoodle (of ander zacht, drijvend hulpmiddel) naar/aan de ‘drenkeling’ en helpen deze aan boord.
 • Te water met een hurksprong en zwemmen naar de omgeslagen boot/mat (met een band eronder). De zwemmer gaat onder de boot en blijft daar 5 seconden. Vervolgens laat de zwemmer zich onder water zakken en zwemt naar een pylon die 2 meter verder op een diepte tussen de 1,30 en 1,80 meter op de bodem staat.
 • Te water met een rol en gedurende 1,5 minuten watertrappen, waarbij elke zwemmer zich 20 seconden met een drijfhulpmiddel, (zoals een PET-fles of bal) drijvende
  mag houden om uit te rusten om daarna weer door te gaan met watertrappen.

Leren zwemmen doe je maar een keer in je leven, dus kan het maar beter goed zijn!

Visit Us On TwitterVisit Us On Facebook