FAQ- vragen over de zwemles

Op deze pagina staan de meest gestelde vragen over onze zwemles.

Hoe lang duurt het behalen van zwemdiploma’s bij andere zwembaden?

Voor veel zwembaden is het lastig om vooraf te voorspellen hoe snel een kind leert zwemmen. Dit is afhankelijk van de organisatie, het kind en de tijdsduur van de lessen. Gemiddeld staat voor het A-diploma: 50 lesuren. Het B-diploma: 10 lesuur en voor het C-diploma: 18 lesuren. Dit is voor het ABC-Zwemdiploma gemiddeld ongeveer 80 uur les of vaak meer.

Kinderen die zwemmen bij zwembaden die zwemlessen aanbieden van een half uur, zouden, wanneer we uitgaan van 40 schoolweken, wel eens 2 jaar op zwemles kunnen zitten voordat ze het A-diploma te halen. Dit is een grote tijdsinvestering voor veel mensen. Tevens kunnen de kosten ook hoger uitvallen dan ouders van te voren dachten te betalen. voor de Superspetters methode is gebleken dat kinderen 60 uur doen over het behalen van het SuperSpetter diploma, wat gelijk staat aan eisen van het C-diploma. Zwemschool-Utrecht heeft deze 60 uur verdeeld over

40 weken x 1,5 uur les per week.

Zo weet bij ons wel hoe lang uw kind er over doet en wat de kosten zijn.

Waarom is SuperSpetters voor kinderen vanaf 5 jaar?

De kinderen in deze leeftijdsfase beschikken over de grove motorische vaardigheden die nodig zijn voor het beheersen van de eerste zwemtechnieken. Tevens zitten de kinderen een jaar op school en hebben ze geleerd hoe het is om te luisteren in een groep. Kinderen van deze leeftijd vinden het leuk om te leren en te oefenen. Zo leren ze spelenderwijs zichzelf te redden in het water.

Halen alle kinderen het in 10 maanden?

Nee, niet alle kinderen kunnen het traject in 10 maanden afronden. Elk kind is anders en leert op zijn eigen manier. Mogelijk oorzaken als ze het niet binnen 10 maanden halen kunnen zijn; ziekte,  verzuim bij de les, veel angst bij aanvang van de zwemles, concentratieboog is laag, motorisch nog niet optimaal ontwikkeld, niet lekker in hun vel. Indien een kind het niet haalt in 10 lesmaanden maar wel alle lessen aanwezig geweest kunt u bij ons kosteloos bij de instroom zwemles verder gaan tot het gewenst niveau behaald wordt. Dit is dat wel op een ander dag en/of tijd. De 10 lesmaanden zijn niet inclusief de vakanties.

Soms zijn kinderen ook eerder klaar een kind mag bij ons afzwemmen als het voldoet aan de eindtermen.

Wat is het verschil tussen het KNZB zwemdiploma en het ZwemABC?

Het ZwemABC bestaat uit drie diploma’s waarbij het kind na het behalen van het gehele ZwemABC het predicaat zwemveilig krijgt. Bij SuperSpetters wordt er gewerkt met maar één diploma, het KNZB zwemdiploma. Na het behalen van het superspetters diploma zijn kinderen zeer zwemveilig. en zwemmen ze een stoere borst en rugcrawl. Hiermee voorkomen we ook voortijdig afhaken, na bijvoorbeeld het A-dilploma.

Methodiek

Bij de  Superspetters methodiek leren de kinderen 4 zwemslagen. We beginnen met de zwemles bij het aanleren van de rugcrawl en de borstcrawl. Daarna gaan we over op de rugslag en de schoolslag.

Ouders bij de zwemles aanwezig

Ouders mogen bij de zwemles aanwezig zijn, als ze stil langs de kant zitten en de aanwezigheid geen afleidende invloed heeft op het leskind. Anders verzoeken we de ouder om even iets anders te gaan doen.

Zijn lange zwemlessen niet te vermoeiend voor een kind?

Kent u dat: Ben je net met je kind in de speeltuin geweest, zitten ze 3 minuten , lopen ze alweer te rennen. Kinderen zijn vaak heel snel weer hersteld na inspanning. Als wij langere zwemlessen geven bouwen we pauzes in waarin de kinderen kunnen herstellen, meestal willen ze voor het einde van de pauze alweer iets doen. Tevens bouwen de kinderen gedurende de cursus, zwemconditie op en gaat het steeds makkelijker en beter.

Wat is een KNZB Lespakket?

Kinderen ontvangen bij aanvang van het zwemlestraject een persoonlijk KNZB Donald Duck zwemboek. In dit zwemboek zitten leuke zwemlesverhalen voor de kinderen, kunnen beloningsstickers worden geplakt en staat handige informatie voor de ouders.

Tevens ontvangen ze een duikbril en een badmust in de kleur, roze of blauw.

Leren zwemmen doe je maar een keer in je leven, dus kan het maar beter goed zijn!

Visit Us On TwitterVisit Us On Facebook